Activiteiten

Voor de kinderen heb ik een abonnement op / bij:
Vogelpark Avifauna
Speeltuin Kindervreugd
Bibliotheek Rijn en Venen

Ook zijn we regelmatig te vinden op / in / bij:
Kinderboerderij Alphen aan den Rijn
De Zegerplas
* Winkelcentra (AarhofRijnplein
RidderhofHerenhofRijneke Boulevard)
* kleine speeltuintjes in de buurt

Verder maken we geregeld wandelingen (soms van wel 3 uur). 
Op de dagen dat er weinig kinderen zijn, maken we soms grotere uitstapjes zoals naar Avonturia (de grootste dierenwinkel van Nederland), De Pretfabriek (een binnenspeeltuin heel geschikt voor jonge kinderen) of het strand van Scheveningen. Soms gaan we ook naar een collega of lopen langs bij de achterwachten, zodat de kinderen weer een nieuwe omgeving hebben om dingen in te ontdekken en vertrouwd zijn met de achterwachten als deze in geval van nood ingezet moeten worden.

In de afgelopen jaren hebben we naast bovenstaande dingen o.a. meegedaan aan 'muziek op schoot', een uitstapje gemaakt naar SchipholVlinders aan de VlietMuseum Expo Amsterdam. Ook hebben we verschillende projectdieren gehad naast de katten, vissen, garnalen, waterslakken, enz. die er altijd zijn : kikkervisjes, salamanders en vlinders, cavia's, konijnen, ratten, hamsters, kuikentjes, muizen. 

Thuis vermaken we ons met speelgoed, we koken, bakken,bouwen, tuinieren, knutselen, schilderen, dansen, lezen, maken tenten, spelen in de ballenbak of in de zomer in een badje of met emmers water, en nog veel meer.

Eén van mijn hobbies is films verzamelen. Ik heb er dan ook aardig wat, maar tijdens de opvang kijken we eigenlijk maximaal 20 minuten en meestal helemaal niet, omdat er zoveel andere leuke dingen te doen zijn. Door de ruime keuze aan filmmateriaal, kan ik een verantwoord televisiekijken garanderen, kijkende naar de leeftijd en wat het kind aan kan. We kijken alleen tv op een rustmoment of ter introductie of afsluiting van een activiteit.

Het belangrijkste is altijd dat de kinderen veel plezier hebben en ook probeer ik met de activiteiten hun ontwikkeling te stimuleren. Daarom bied ik bijvoorbeeld ook babygebarentaal en werk ik met voorschoolse- en vroege educatie-programma's.